Snickare Stockholm

Snickare Stockholm kan vara dyra att anlita. Av flera anledningar har priset på kvalificerade hantverkare ökat rejält de senaste åren. Därför är det viktigare än någonsin att se till att du verkligen gör rätt val när du anlitar en snickare. Inte bara är de bra hantverkarna svårare att få tag på och därmed dyrare. Det är dessutom så dyrt att åtgärda dåliga hantverk att få husägare idag egentligen har råd med det. Det finns dock försiktiga tecken på att marknaden är på väg att ändra sig igen.

Certifierad och kunnig snickare i Stockholm!

Att det har blivit så dyrt att anlita hantverkare hänger samman med vår lånemarknad. I princip betalar de flesta hus- och lägenhetsägare för renoveringar, tillbyggnader och liknande med bolån. Idag är dessa så billiga att efterfrågan på hantverkare har exploderat. Ett annat skäl är att vi har så kallade ROT-avdrag, vilket låter dig som anlitar en hantverkare göra skatteavdrag för en del av kostnaden. Detta driver naturligtvis på efterfrågan, genom att minska kundens kostnad samtidigt som hantverkaren får fullt betalt.

Att lånen är så billiga beror dels på att räntan är mycket låg och dels på de så kallade ränteavdragen. De svenska hushållens belåning har blivit så omfattande att många har börjat kritisera vår nuvarande räntepolitik. Hittills har kritiken föranlett lånetak, som begränsar hur stort ett bolån för vara i relation till bostadens marknadsvärde. Nu anser många att även ränteavdragen måste bort för att minska belåningsgraden. Sker det kommer sannolikt att efterfrågan på hantverkare att minska med tiden och därmed även priserna för deras tjänster.

Snickare i Stockholm har blivit dyra på senare år

Vi har hjälpt huvudstaden i snart 100 år

Att just snickare Stockholm är så dyra beror på att många av de nationella trenderna tar sin början och är som starkast i huvudstaden. Generellt är Stockholm en mycket kapitalstark ort med många invånare. När renoveringar blir billiga, kommer således flest att ske just där och konkurrensen om hantverkarna blir hård. Dock är det också i just Stockholm som bopriserna börjar avta först. Det betyder enligt vissa bedömare att hushållen i ökad utsträckning börjar nå sitt upplevda lånetak.

I och med att belåningen verkar avta, avtar också det tillgängliga kapitalet att spendera på renoveringar samt till- och ombyggnader. Detta kan leda till att hantverkare sänker sina priser, för att möta utmaningen med en minskad efterfrågan på deras tjänster. För dig som bor i huvudstaden med omnejd och drömmer om en renovering som du inte har råd med idag, kan denna prisnedgång komma att bli räddningen. Med litet tålamod kan vi alla sannolikt komma över billigare men dugliga hantverkare.

Vi gör det vi lovat

Att snickare Stockholm är dyra har flera orsaker. Att bolån är så billiga idag är starkt bidragande. Det är ofta dessa lån som finansierar större arbeten av snickare, som tillbyggnader eller renoveringar. I och med införandet av bolånetaket har belåningen mattats av något, men många experter kräver även ett slut på ränteavdraget. Om belåning görs dyrare kommer sannolikt priserna för hantverkare att minskas, för att möta en lägre efterfrågan. Med tålamod kan vi alltså få vår renovering till ett vettigare pris.