Pris för snickare i Stockholm

Om du har ett projekt igång i Stockholm och behöver anlita en duktig snickare har du många som är väldigt duktiga att välja mellan. En snickare ska givetvis kunna utföra arbetet på ett bra sätt, men även priset är viktigt. Men vad är det egentligen för pris för snickare i Stockholm?

Begär in en offert

Det första steget innan du anlitar en snickare är att skriva ner på papper exakt vad det är du behöver hjälp med. Har du en tydlig arbetsbeskrivning är det lättare för snickaren att ge dig ett realistiskt kostnadsförslag. När detta är klart ska du begära in en offert från olika snickare.

Då kan du jämföra dem med varandra för att hitta det bästa priset. Även om du kanske har en duktig snickare i åtanke är det värt att ha kostnadsförslag från andra snickare, eftersom det kan ge dig lite prutmån om någon erbjuder sig att göra jobbet billigare. Tänk dock på att en snickares erfarenhet kan vara värt att betala lite extra för, så gå inte bara på det billigaste alternativet.

Detta ingår i priset

Det är viktigt att du tar reda på exakt vad som ingår i priset som du har erbjudits. Ingår till exempel allt material och finns det lite utrymme för oförutsedda kostnader? Det är vanligt att pris för snickare i Stockholm räknas per timme och det innebär att snickaren ger en uppskattning på hur många arbetstimmar det kommer att gå åt. Dessa timmar justeras efteråt, ofta när arbetet är avslutat.

 

Var noggrann med att den planerade tidsåtgången på offerten verkar realistisk, för då slipper du överraskningar i slutet på arbetet. När du räknar ut pris för snickare i Stockholm får du komma ihåg att räkna bort ROT-avdraget och det ligger på 30% år 2017. Se bara till att försäkra dig om att snickaren faktiskt använder sig av det och att du har betalat in tillräckligt med skatt för att få göra avdraget. Annars kan du bli återbetalningsskyldig.

Rätt snickare till rätt pris

Följer du de tips som gavs i denna text kan du snabbt hitta bästa pris för snickare i Stockholm. Tänk bara på att det alltid är smart att gå på rekommendationer. Är någon i din bekantskapskrets nöjd med en snickerifirma kan du med fördel välja att anlita samma företag. Se alltid efter så att snickaren du anlitar har F-skatt och att det är samma organisationsnummer på fakturan och offerten. Det behöver inte bli så dyrt att anlita en snickare, speciellt inte om du kan göra ROT-avdraget.