Hyra en Snickare i Stockholm

Om du funderar på att hyra en snickare i Stockholm finns det många alternativ. Huvudstadsområdet har upplevt något av en boom inom hantverkstjänster på senare år, med en explosion av tillgängliga hantverkare som följd. Men glöm inte att kontrollera att snickaren jobbar lagligt, och se till att ha en skriftlig överenskommelse kring hela byggprojektet.

Hyra en Snickare i Stockholm ger möjligheter

Att tänka på när du hyr en snickare

Självklart ska du förutsätta att snickaren har rent mjöl i påsen, men allt ansvar ligger på dig att kontrollera att den snickare du anlitar verkligen är reko. Kontrollera att snickaren innehar F-skattsedel samt har betalat skatt och moms, båda dessa uppgifter kontrollerar du hos Skatteverket. Tidningen Råd & Rön ger årligen ut sin “Svarta listan” med företag som struntat i beslut från Allmänna reklamationsnämnden (ARN), den bör du också kontrollera. Några referensprojekt är heller inte för mycket begärt när du ska hyra en snickare i Stockholm.

När du har koll på det så gäller det att komma överens skriftligt om vad du vill ha för arbete utfört och på vilket sätt. Där bör även finnas angivet vilken besiktningsman som ska anlitas, och sist men inte minst, vad det ska kosta. Finns det inte skriftliga bevis på vad ni har bestämt så kommer du inte få ut något på hemförsäkringen om arbetet blir dåligt eller inte färdigställt.

Vem får kalla sig snickare?

Den som vill bli snickare studerar på bygg- och anläggningsprogrammet, antingen på gymnasiet eller som vuxenutbildning. Sedan gäller det att gå som lärling i ca två år, innan personen får göra ett yrkesteoretiskt prov. Ett godkänt prov innebär ett yrkesbevis som träarbetare. Men vissa börjar i andra änden och skaffar sig en lärlingsplats på ett företag, och läser då in teorin via en distanskurs hos Byggnadsindustrins Yrkesnämnd.

En yrkesman har andra möjligheter än en lekman

Visst kan det vara lockande att själv ta till hammare och borr, när tven är fylld av inspiration som “Arga snickaren”, “Bygglov”, “Äntligen hemma, “Roomservice” och “Sommar med Ernst”. Men att hyra en snickare i Stockholm är en god investering, då en yrkesperson alltid har gedigen kunskap och kan se helheten på ett annat sätt än en lekman. Även om du kan följa en instruktion, så kan en snickare förutse möjligheter till förbättringar!