5 Tips när man hyr en snickare

När ni ska renovera eller bygga ut kan det vara bra att anlita en snickare för att få professionell hjälp. Ibland kan det vara svårt att hitta en bra snickare. Vad behöver ni tänka på när ni ska hyra en snickare? Vi har samlat 5 tips när man hyr en snickare.

5 Tips när man hyr en snickare

Ta in offerter från flera snickare

Genom att ta in offerter från flera snickare kan du få en bra bild över vilket pris som är rimligt för ditt jobb. Tänk på att billigaste priset kanske inte är den bäste snickaren. Välj en seriös snickare.

Be om referenser

När du har fått in några offerter som du är nöjd med är det bra att fråga efter referenser. Kontakta gärna tidigare kunder för att höra hur de upplevde snickaren och om de blev nöjda med arbetet som snickaren gjorde.

Tänk på försäkringar

Kolla upp så snickaren som du väljer har en allrisk och ansvarsförsäkring. Om du ska renovera hemma är det bra om du själv också kontaktar ditt försäkringsbolag där bostaden är försäkrad för att höra vad som gäller vid renovering.

Skriv avtal med snickaren

För både din och snickarens trygghet är det bra om ni skriver avtal. Det är till skydd för er båda vid eventuella problem. I avtal bör ni ha med pris, vad som ska göras och när arbetet ska vara klart.

Glöm inte ROT

Be om att både moms och ROT-avdraget ska vara med i offerterna så du får så korrekt pris som möjligt. ROT-avdraget är 30% av arbetskostnaden och kan max vara 50 000 kr per person och år.